Uncategorized

Speel de Matthäus-Passion met NPO Radio 4

By 28 maart 2019 No Comments

Het is de bekendste en meest geliefde aria van Johann Sebastian Bach: ‘Erbarme dich’ uit de Matthäus-Passion. Voor een nieuwe editie van Speel Mee heeft NPO Radio 4 het muziekstuk opnieuw laten arrangeren voor 13 verschillende instrumenten. Amateurmuzikanten kunnen de bladmuziek gratis downloaden en thuis op hun eigen tempo de muziek instuderen.

Vanaf donderdag 21 maart is op de website nporadio4.nl/speelmee alles te vinden om ‘Erbarme dich’ te leren spelen: bladmuziek, meespeelopnames voor alle 13 instrumenten, ingespeeld door musici uit het Radio Filharmonisch Orkest, en een pianobegeleiding waarmee iedereen thuis het werk kan uitvoeren. Daarnaast biedt de website inspirerende artikelen en video’s over Bach en de Matthäus-Passion.

‘Erbarme dich’, gearrangeerd door componist/arrangeur Wijnand van Klaveren, is verkrijgbaar voor de volgende instrumenten: viool, altviool, cello, dwarsfluit, (alt)blokfluit, fagot, hobo, klarinet, trompet, trombone, tuba, hoorn en altsaxofoon. Presentator Ab Nieuwdorp van het NPO Radio 4-programma De Klassieken, die zelf tuba speelt, gaf donderdagochtend 21 maart het startschot van Speel mee met Matthäus.

Bekijk de website nporadio4.nl/speelmee voor meer informatie.