KunstenHuis | De Bilt-Zeist

Voortgezet Onderwijs
Muziek

Het KunstenHuis werkt met een groot aantal deskundige vakdocenten muziek. Wij organiseren ook graag muziekprojecten voor VO scholen op maat. Een project met zanglessen van een ervaren zangcoach, coaching van schoolbands, ondersteuning bij musicalprojecten; er is heel veel mogelijk.

Muzieklessen

Wij hebben docenten voor instrumentale lessen en voor zanglessen. Zij geven les op de muziekschool en zijn enthousiast om leerlingen van het VO kennis te laten maken met hun instrument.

Bandcoaching & Bandnights

Tijdens de Bandnights in ons Poppodium De Peppel (Zeist) is het podium voor jongerenbands. Lopen er op jullie school ook jonge bandtalenten rond en kunnen ze wel een beetje coaching gebruiken? Wij hebben ervaren docenten die bands kunnen coachen en hen naar hun eerste optreden begeleiden.

DJ-school

Performance, studiotechnieken, composities maken op je computer, sampling en mixing: het komt allemaal aan de orde in het schoolproject DJ School. We werken met de Ableton Intro software en gebruiken zowel MIDIfiles als audiosamples.

Project Nachtmuziek

In vier lessen werken leerlingen toe naar een zangoptreden in de Broederkerk in Zeist tijdens het Internationale Liedfestival. Het thema is Nachtmuziek en er is een mooie selectie van koormuziek gemaakt rond dit thema. Daarnaast worden kunstdocenten van uw school met hun leerlingen uitgenodigd om rond dit thema ook in andere kunstdisciplines aan de slag te gaan, zodat er tijdens het optreden ook gedichten en beeldende kunstwerken vertoond kunnen worden.

Het festival vindt plaats van 8 t/m 17 mei 2020 en in de periode hiervoor werkt een zangdocent van het KunstenHuis met een aantal groepen op verschillende VO-scholen in Zeist. Deze groepen komen op één avond samen en treden voor elkaar en voor een publiek van ouders en vrienden op onder leiding van koordirigent Annemiek van der Ven.

Heeft u interesse om met uw leerlingen aan het project Nachtmuziek deel te nemen? Neem dan contact op met Sibylla Breimer, sbreimer@kunstenhuis.nl. We staan open voor een aanpak op maat en kunnen de lessen in overeenstemming met uw rooster inplannen.

Meer weten?

Neem contact op met Sibylla Breimer, sbreimer@kunstenhuis.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de KunstenHuis nieuwsbrief!

Blijf gemakkelijk op de hoogte