KunstenHuis | De Bilt-Zeist

Voortgezet Onderwijs
Beeldend

Het KunstenHuis werkt met kunstenaars en kunstdocenten in 2d, 3d technieken, fotografie, animatie en digitale kunstvormen, die hun aanpak afstemmen op de belevingswereld van jongeren. Een aantal technieken kunnen we aanbieden in onze eigen ateliers: zeefdrukken, monoprinten, linoleum hoogdruk, pottenbakken, boetseren. Andere technieken kunnen we ook op school aanbieden: olieverf, beeldhouwen met speksteen, installatiekunst, model- en portretschilderen of tekenen, tingieten en graffiti.

Lessenreeks Clair-obscur – Zelfportret en expositiebezoek – sept-nov 2019

Van 1 september tot 17 november 2019 wordt in Slot Zeist een selectie van de inzending van de Nederlandse Portretprijs geëxposeerd. Op 3 november wordt het winnende kunstwerk bekend gemaakt.

Rond deze expositie heeft het KunstenHuis een educatief programma voor VO-scholen ontwikkeld.

Leerlingen krijgen in twee blokuren een specialistische schilderles. Ze maken met olieverf een zelfportret en maken kennis met de basistechnieken van het clair-obscur en portretschilderen. Daarna bezoeken de leerlingen de expositie Portretprijs 2019 in Slot Zeist en krijgen daar een rondleiding en een kijkopdracht.

Ter voorbereiding op de schilderlessen en op de expositie zijn er lessuggesties over Portretkunst voor de eigen docent beeldend.

Prijs: € 216 per klas + € 5 per leerling materiaalkosten.

Meer weten?

Wilt u een bijzondere lessenreeks of een losse workshops, neem dan contact op met Sibylla Breimer, sbreimer@kunstenhuis.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de KunstenHuis nieuwsbrief!

Blijf gemakkelijk op de hoogte