Beeldende KunstDansschoolMuziekschoolNieuwsTheaterschool

Proef ons cursusaanbod tijdens Festival Dag der Kunsten

By 10 juni 2019 No Comments

Op zondag 16 juni vindt het Festival Dag der Kunsten plaats voor en in Slot Zeist. Van 13:00 tot 17.00 uur is er een bruisend festival waarin amateurverenigingen voor kunst en cultuur zich presenteren. In de zalen van Slot Zeist, het Slottuintheater en de oprijlaan naar het Slot is er een afwisselend programma met voor elk wat wils: zang, dans, theater, beeldende kunst, muziek en vertelkunst komen allemaal aan bod. Dit jaar is er voor het eerste een poëziewedstrijd onderdeel van het festival met als afsluiting de feestelijke prijsuitreiking in Theater Slot Zeist op 16 juni. De wedstrijd kreeg heel toepasselijk de titel Dichter bij Zeist mee. Wanneer je het Slotplein op wandelt kom je vanzelf langs alle kramen en activiteiten. Maak van Vaderdag dit jaar een echt dagje uit!

Programma KunstenHuis

Muziekschool De Bilt-Zeist

Muziekschool De Bilt-Zeist van het KunstenHuis zorgt ervoor dat er overal in Zeist en De Bilt muziek klinkt en dat mensen van alle leeftijden muziek maken, beluisteren of beleven. De ruim 80 docenten en medewerkers zetten graag hun passie, kennis en ervaring voor je in. Bij ons kan het: van start tot voorbereiden voor een vakopleiding.

Ontdek tijdens de Dag der Kunsten  in de Schelpenzaal, Blauwe Zaal en Huydecoperzaal wat we voor jou kunnen betekenen en laat je inspireren.

Instrumentenparade: Probeer zelf een instrument uit!

Het leukste is misschien wel de instrumentenparade van Kunstenhuis Muziekschool! In de Schelpenzaal kun je naar hartenlust allerlei muziekinstrumenten vasthouden en zelf uitproberen. Van gitaar tot saxofoon en van trombone tot viool: ze zijn er allemaal. Ook kun je hier kijken naar instrumentbouwers.

Van 13:00 tot 17:00 uur in de Schelpenzaal

Doe mee! Workshop: Voice WorX Academy

Bij Voice WorX Academy ga je aan het werk met je gehele stem. Samen met deskundige zangdocenten en logopedisten leer jij je stem kennen en onderzoek je wat jouw mogelijkheden zijn, zowel zingend als sprekend. Deze lesmethode omvat meer dan alleen zangles; naast aandacht voor je zang- en spreekstem is er ook aandacht voor presentatie, studio opname en logopedie.

Vanmiddag laat zangdocent José Bosschers van de KunstenHuis Muziekschool zien wat de VoiceWorx Academy inhoudt. Heb jij altijd al willen zingen of je stemgebruik willen verbeteren? Kom dan naar de Blauwe Zaal.

Van 13:15 tot 13:45 uur in de Blauwe Zaal

Lola Volgering: singer-songwriter

Lola Volgering is een singer-songwriter die poëtische liedjes maakt en mooie covers speelt. Ze zit nu op de Nederlands Pop Academie en is Winnares van  Onstage 2019 Singer-Songwriter. Tijdens de Dag de Kunsten brengt ze als leerling van de KunstenHuis Muziekschool haar mooiste liedjes ten gehore.

Van 14:30 tot 15:00 uur in de Huydecoperzaal

Lezing oude muziek

Sinds vorig jaar heeft het Kunstenhuis De Bilt/Zeist een heuse oude muziekafdeling.
Kunstenhuis Oude Muziek zal volgend jaar diverse workshops en lezingen aanbieden, ensembles organiseren en wederom de jaarlijkse barokdag in Slot Zeist verzorgen.

Tijdens de Dag der Kunsten kan je kennis maken met docenten die zich gespecialiseerd hebben in oude muziek en word je geïnformeerd over de mogelijkheden om deel te nemen aan workshops en cursussen. Docenten nemen ook authentieke instrumentarium mee, zodat je een idee krijgt van de specifieke klankwereld van renaissance en barok.

Van 14:00 tot 14:30 uur in de Blauwe zaal

Lisa Kurtjens: harp

Lisa (16) speelt al sinds haar zevende  harp. Met succes: in 2014 won ze het Rosa Spier Harpconcours, een belangrijke muziekwedstrijd. ‘Ik speel geen klassieke stukken, maar wat lossere, vrijere muziek. Op het concours heb ik Baroque Flamenco gespeeld. Dat stuk kan ik inmiddels blind spelen en heb ik dan ook voor mijn auditie bij Superkids gekozen.’ Lisa heeft in 2016 meegedaan aan het tv programma Superkids.  Een hele eer, want om mee te mogen doen voor dit programma moet je echt al flink aan de weg timmeren. Wat Lisa allemaal kan met haar harp, laat ze vanmiddag als afgevaardigde van de KunstenHuis Muziekschool zien en horen in de Blauwe zaal.

Van 16:15 tot 16:45 uur in de Blauwe zaal

Kijk voor meer informatie en ons gehele cursusaanbod op kunstenhuis.nl/muziek

Theaterschool Masquerade: Workshop Musical Theater

Theater is een kunstvorm die verbindt, die iets los kan maken bij speler en publiek. Kunstenhuis Theaterschool Masquerade biedt kwalitatieve, inhoudelijke lessen waarin het plezier en de ontwikkeling van het zelfvertrouwen op de eerste plaats staan. Bij Masquerade kun je lessen volgen op verschillende niveaus volgens een uitgewerkt leerplan. Naast theater-, musical en circusles voor kinderen en jongeren, hebben wij ook cursussen voor volwassenen.

Theaterschool Masquerade zorgt ervoor dat er overal in Zeist en De Bilt bijzondere theater- en musicalvoorstellingen te zien zijn en dat mensen van alle leeftijden theater maken, spelen, ervaren of beleven. Ruim 20 toegewijde docenten en medewerkers zetten graag hun passie, kennis en ervaring voor je in. Bij ons kan het: van de start tot de voorbereiding voor een vakopleiding.

Ontdek tijdens de dag der Kunsten in de Nassau Odijkzaal wat we voor jou kunnen betekenen tijdens de theater-musical workshop en laat je inspireren.

Doe mee! Workshop Musical Theater

Van 13:15 tot 14:30 in de Nassau Odijkzaal (workshop)

Kijk voor meer informatie en ons gehele cursusaanbod op kunstenhuis.nl/theater

Dansschool EDC: PowerCheck

Bij EDC Dansschool, onderdeel van KunstenHuis vind je een compleet aanbod aan dansstijlen voor alle leeftijden, voor ieder niveau. Van peuterdans tot dans voor senioren, van klassiek ballet tot breakdance, van tap tot tai chi, er is altijd een danscursus die past bij jou!

Check  tijdens de dag der Kunsten in de Nassau Odijkzaal je dans power met ons! Samen laden we ons op in de warming- up en werken we naar een energieke dans toe. Tijdens een kleine maar leuke presentatie voor de ouders ontladen we en stelen we samen de show.

In de workshop werken we stap voor stap toe naar een dans op het liedje PowerCheck van kinderen voor kinderen. In de les onderzoeken we hoe veel energie wij eigenlijk in ons lichaam hebben en knallen het er uit bij een coole presentatie.

De PowerCheck is een dansworkshop voor kinderen vanaf 6 t/m 10 jr.

Doe mee! Workshop Dansschool EDC: PowerCheck

Van 14:45 tot 16:00 uur in de Nassau Odijkzaal (workshop)

Van 16:15 tot 16:45 uur in de Nassau Odijkzaal (uitvoering)

Kijk voor meer informatie en ons gehele cursusaanbod op kunstenhuis.nl/dans

Beeldende Kunst (voorheen De Werkschuit)

Schilderen, fotograferen of goudsmeden: bij de afdeling Beeldende Kunst van het KunstenHuis kun je terecht voor een gevarieerd aanbod cursussen in het veld van de beeldende kunst. Of je nu een nieuwe techniek wilt leren, je talent wilt ontdekken of bestaande kennis wilt uitbreiden, het kan allemaal! Alle docenten hebben een kunstvakopleiding gevolgd, en werken vanuit een passie voor kunst en voor kunsteducatie.

Tijdens de dag der kunsten verzorgen we een workshop in onze tent aan de Nassau Odijklaan, waarbij je zelf kan ervaren waar je talent ligt.

Doe mee! Workshops Beeldende Kunst

Van 13:00 uur tot 17:00 uur in een tent in de groenstrook naast de Nassau Odijklaan, aan de kant van het Slot

Kijk voor meer informatie en ons gehele cursusaanbod op kunstenhuis.nl/beeldend

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Dag der Kunsten op  www.cultuurzeist.nl

Datum zondag 16 juni 2019
Tijd 13.00 – 17.00 uur
Entree gratis

Een bruisend festival met zang, dans, theater, beeldende kunst, muziek en vertelkunst