KunstenHuis | Muziekschool De Bilt-Zeist

Lessen op locatie

In de derde week van januari 2019 starten eenmalige series van 10 groepslessen voor kinderen vanaf groep 5 in het basisonderwijs op diverse instrumenten. De lessen worden verzorgd door de deskundige docenten van het KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist.
Bij deze introductie biedt KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist basisschoolleerlingen naschoolse muzieklessen met verschillende instrumenten. Kinderen kunnen kiezen uit harp, gitaar, trombone, keyboard, accordeon, cello, viool, saxofoon, klarinet, dwarsfluit, slagwerk of blokfluit.

Voorheen vonden deze lessen plaats op de basisscholen zelf. Dit jaar werd besloten de lessen in het Lichtruim aan te bieden. Een mogelijk vervolg op deze 10 lessen vindt immers ook daar plaats. Door het continue-rooster dat veel scholen hanteren kunnen de docenten tijdens de middagpauzes niet meer zo gemakkelijk terecht op de scholen.

Het belang van muziekonderwijs
Muziekonderwijs is voor schoolleerlingen net zo belangrijk als taal of rekenen. Het stimuleert de ontwikkeling van de hersenen, en cognitieve en sociale vaardigheden van kinderen. Sinds de oprichting werkt KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist samen met scholen in de regio op het gebied van muziekschooleducatie. Het KunstenHuis is voor de gemeenten De Bilt en Zeist dé partner op het gebied van kwalitatief cultuuronderwijs.

Cursusaanbod

CursusLesdagBeginEindLocatieDocentPrijsAantal lessen
CursusLesdagBeginEindLocatieDocentPrijsAantal lessen

Leuke cursus gevonden?

Schrijf je direct in!

Heb je een cursus gevonden die bij je past? Schrijf je dan direct in. Onze docenten en medewerkers zetten graag hun passie, kennis en ervaring voor je in.
Inschrijven kan direct op onze site of via het papieren inschrijfformulier.

Direct inschrijven

Twijfel je nog?

Doe een proefles!

Zolang er plek is bij een cursus kan je altijd vrijblijvend een proefles volgen. Heel fijn als je meerdere instrumenten leuk vindt en je nog twijfelt over welke cursus je wil gaan doen. Zo kan je ervaren of het echt wat voor je is.

Proefles aanvragen

Extra aanbod

Wij bieden regelmatig extra aanbod, zoals bijvoorbeeld kennismakingslessen, zomercursussen en masterclasses.

Praktische informatie

Kan ik een instrument huren?
Wat kost een cursus?
Wanneer is de muziekschool gesloten?

Docententeam

Onze docenten zijn hoogopgeleide vakmensen met een eigen, vaak bloeiende uitvoeringspraktijk.