KunstenHuis | Beeldend De Bilt-Zeist

Praktische informatie

Hier vind je praktische informatie over vakanties, materiaalkosten, cursusinformatie en algemene voorwaarden. Heb je nog een vraag of opmerking? Stuur een e-mail aan info@kunstenhuis.nl of bel 030-6958393.

Praktische informatie Beeldend

Materiaalkaart

Materiaalkaart

Om materiaal te kopen in een beeldende les, kun je een materiaalkaart kopen. Deze kun je aanschaffen bij de receptie aan de Egelinglaan of in Het Lichtruim, of hier bestellen. Via onderstaande link vind je informatie en spelregels over de materiaalkaart. Wanneer je deze online bestelt, kunt je betalen met IDeal en krijg je je kaart met unieke code via de mail.

Spelregels materiaalkaarten

Overige kosten

Kosten voor model (modeltekenen & -schilderen, modelboetseren e.a.) worden in de lessen voldaan. In de tabel staat M1 ( € 90,- per seizoen) of M2 ( € 45,- per seizoen).
Voor het bakken van de werkstukken van de cursussen pottenbakken, boetseren en keramiek worden extra kosten in rekening gebracht.

Lesvormen

Voor zover mogelijk worden leerlingen direct bij aanmelding geplaatst. In die gevallen waarin de roosters van de docent(en) vol zitten, worden aspirantleerlingen op een wachtlijst geplaatst. De samenstelling van de lesgroep en de duur van de les is ter beoordeling van de docent. De docent zal daarbij zoveel mogelijk rekening houden met een evenwichtige samenstelling van de groepen en met mogelijkheden van de leerlingen.

Tarieven

Tarieven cursus

De meeste cursussen binnen de beeldende afdeling hebben een duur van 30 lessen, en vinden iedere week plaats. De prijs daarvan is doorgaans 420. Er zijn cursussen die afwijken in lengte, frequentie en prijs. Alle reguliere en afwijkende cursussen zijn te vinden in de brochure: Cursusaanbod Afdeling Beeldende Kunst 2019-2020. De afwijkingen zijn aangegeven met een A

Materiaalkosten

Op de cursuspagina’s op de website is te vinden of basismateriaal bij de prijs inbegrepen is. Wanneer dit niet het geval is, kun je materiaal kopen met een materiaalkaart. Meer informatie daarover is te vinden onder het kopje ‘Materiaalkaart’.

Modelkosten

De portret- en modellessen hebben bijkomende modelkosten, die in de les te betalen zijn. In de brochure staat aangegeven wat de modelkosten zijn: * = €45,- |  ** = €90,-. De modelkosten staan ook bij de cursuspagina vermeld.

Vakanties

Wij volgen vakantierooster van Midden Nederland. In de vakanties zijn er over het algemeen geen lessen. Echter, dit kan per discipline en per lesgroep verschillen. Vraag daarom altijd bij je docent het exacte rooster voor je eigen les!

Op nationale feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Koningsdag vinden er ook geen lessen plaats.

Zomervakantie 2019: 20 juli t/m 1 september 2019

Eerste lesweek: vanaf 1 september 2019

Herfstvakantie: 19 t/m 27 oktober 2020

Kerstvakantie: 21december 2019 t/m 5 januari 2020

Voorjaarsvakantie:22 februari t/m 1 maart 2020

1e en 2e Paasdag:12 en 13 april 2020

Meivakantie:25 april t/m 3 mei 2020

Hemelvaart: 21 mei 2020

Pinksteren: 31 mei en 1 juni 2020

Zomervakantie 2020: 18 juli t/m 30 augustus 2020

 

Roosters

De lessen van seizoen 2019/2020 beginnen in de week van 16 september. Afwijkende startdata zijn te zien in het cursusrooster en op de cursuspagina.

Docenten maken zelf een rooster en brengen hun cursisten daarvan op de hoogte.

Lessen

Start

De lessen starten allemaal in de week van 16 september 2019, tenzij anders aangegeven in het cursusrooster en op de cursuspagina.

Annuleren

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk via e-mail. Of hier kosten aan verbonden zijn, hangt af van de datum en de reden van annulering. Zie voor verder uitleg onze algemene voorwaarden voor seizoen 2018/2019.

Ziekte van docent

Wanneer een docent ziek is, laten we dit altijd zo tijdig mogelijk weten via e-mail of sms. Voor zover mogelijk wordt de les vervangen of ingehaald.

Betalingen:

Vragen over een factuur ontvangen wij het liefst via e-mail: info@kunstenhuis.nl.

Docententeam

Bekijk hier het team van de afdeling Beeldende Kunst.

Proefles

Zolang er plek is bij een cursus kan je altijd vrijblijvend een proefles volgen. Aanmelden hiervoor kan telefonisch via 030-6958393 of via mail info@kunstenhuis.nl o.v.v. cursus, uw naam en telefoonnummer.

Mocht je ervoor kiezen na de proefles de lessen te willen vervolgen, dan brengen wij het aantal te volgen lessen (inclusief de proefles) in rekening.

Afmelden

Kunt u of uw kind niet naar de les komen?
Ga naar  www.kunstenhuis.nl/afmelden en stuur een bericht naar de betreffende docent.

Annuleren van inschrijving

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk en via e-mail. Of hieraan kosten verbonden zijn, hangt af van de datum en de reden van annulering. Zie voor verder uitleg onze algemene voorwaarden.