'Kunst en kunsteducatie vergroten de capaciteiten, ontwikkelen het oplossend vermogen en geven empowerment.'

KANTEL

Het project KANTEL is een herstelprogramma ‘van opname naar werk’ voor cursisten met een GGZ achtergrond. Het doel is om mensen te activeren, zodat zij uitstromen naar reguliere lessen binnen het KunstenHuis, vrijwilligerswerk, een jobcoachtraject van Wij 3.0 of een betaalde baan.

Het doel

Mensen met een GGZ-achtergrond die zich tussen opname en samenleving bevinden, hebben in hun periode van opname veel over zichzelf geleerd en hebben nieuwe inzichten tot zich genomen. Nu ze toe zijn aan nieuwe stappen in hun leven. KANTEL leert cursisten door middel van diverse vormen van kunsteducatie hun creatieve talenten en zichzelf te ontwikkelen, waardoor zij weer tot de gewenste maatschappelijke participatie kunnen komen.

Het traject

Nieuwe vaardigheden worden aangereikt en verworven inzichten verstevigt, zodat de ontwikkeling van de autonomie voortgezet wordt en zelfvertrouwen groeit. Voorafgaand aan het programma wordt een WRAP (Wellness Recovery Action Plan) aangeboden ter voorbereiding op en ondersteuning van het hele proces. Gedurende het traject kunnen mensen gebruik maken van Atelier Totem als speelplaats en vrije ruimte. Door de ontmoeting met andere cursisten wordt een nieuw sociaal netwerk (peer-support) opgebouwd dat kan dienen tot steun in het dagelijks leven.

Projectinformatie

Meer informatie over het project KANTEL en over de data en tijden volgt nog.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het project KANTEL en over aanmelden volgt nog.

In samenwerking met: